Voedingsadviezen om weer in natuurlijke balans te komen
Kent u de uitspraak "Zich in z'n element voelen"? Iedereen heeft een unieke combinatie van elementen zoals lucht-ether, vuur en aarde-water in zich. Dit boek behandelt psychologische en fysieke kenmerken van deze drie stofwisselingstypen en geeft de daarbij behorende voedingsadviezen. Het ene type wordt snel dik, de ander blijft mager. Een glas wijn valt goed of geeft migraine. De liefhebber vindt rauwkost een gezonde bezigheid en anderen zien het als konijnenvoer. Je bent voor- of fel tegenstander van vlees. Stress levert bij sommigen een burn-out op, anderen kunnen niet zonder en komen juist tot leven. Hoe kan dit zo verschillen?
Dit boek verklaart die verschillen vanuit drie stofwisselingstypen. Voor het lucht-ether type is de metafoor van het Hert genomen, voor het vuur type de Tijger en voor het aarde-water type de Olifant. U leest hoe u ze herkent; zowel lichamelijk als aan hun psychologische gedragingen. Tot welke type hoort u? Waaraan herkent u of uw elementencombinatie uit balans is? Welke klachten geeft dit en wat kunt u daaraan doen? Welke voeding is goed voor u en waarom? Is elk type gevoelig voor specifieke kwalen? Welke leefregels moet u volgen om dit te voorkomen? Wat is uw achilleshiel? Waarin bent u onuitstaanbaar voor uzelf en anderen?
Praktische aanwijzingen, (voedings)adviezen, diep psychologische en fysieke inzichten van de drie elementen en de verschillende elementencombinaties vormen de kern van dit boek. Het is een zelfzorgmodel, gestoeld op 5000 jaar ervaring uit de Ayurveda. Veel van de Ayurvedische inzichten zijn in een overzichtelijk westers drie typologieen-model neergezet, gecombineerd met eigen ervaringen en met waarnemingen van de psychoanalitica Karen Horney.
Leven naar de richtlijnen voor uw persoonlijke constitutie is de makkelijkste manier om uw beste kwaliteiten tot bloei te laten komen.
De auteurs hebben meerdere boeken geschreven. Tessa Gottschal geeft psychologische en energetische begeleiding. Marijke de Waal Malefijt is orthomoleculair natuurdietist en natuurgeneeskundige en gespecialiseerd om voeding als genezend middel te gebruiken.
Meer informatie over de auteurs:klik hier